🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Python ile Yapay Zeka Projeleri — Başlangıçtan İleri Seviyeye

XL DijitalXL Dijital Doğrulanmış Kullanıcı

Yeni Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Python ile Yapay Zeka Projeleri — Başlangıçtan İleri Seviyeye

Selam arkadaşlar!

Forumda birçok kişinin merak ettiği ve sıkça sorduğu “Python ile yapay zeka projeleri nasıl yapılır?” konusuna ben de biraz değinmek istiyorum. Uzun zamandır Python kullanıyorum ve yapay zeka alanında çeşitli projeler geliştirdim. Aşağıda hem başlangıç seviyesinde hem de ileri seviye yapay zeka projeleri için bazı öneriler ve ipuçları paylaşacağım.

Neden Python?​

Python, yapay zeka projeleri için en popüler programlama dili diyebilirim. Bunun başlıca sebepleri:

• Basit ve anlaşılır sözdizimi: Kod yazmak ve okumak çok kolay.
  • Geniş kütüphane desteği: TensorFlow, PyTorch, Scikit-learn, Keras gibi güçlü kütüphaneler mevcut.
  • Büyük topluluk ve dökümantasyon: Her konuda destek bulabilirsiniz.

Başlangıç için proje önerileri​

1. El Yazısı Tanıma
    MNIST veri setini kullanarak el yazısı rakamları tanıyan basit bir yapay zeka modeli yapabilirsiniz.
  2. Basit Chatbot
    NLTK ve Python’un doğal dil işleme kütüphaneleriyle basit bir sohbet botu geliştirebilirsiniz.
  3. Film Tavsiye Sistemi
    Kullanıcıların geçmiş tercihlerine göre film öneren bir sistem kurabilirsiniz.

İleri seviye projeler​

• Görüntü Sınıflandırma
    CNN (Convolutional Neural Network) kullanarak çeşitli resimleri sınıflandırma.
  • Doğal Dil İşleme (NLP)
    Transformer tabanlı modellerle metin analizi, özetleme veya çeviri projeleri.
  • Otonom Araç Simülasyonu
    Reinforcement Learning ile sürücüsüz araç simülasyonları.

Tavsiyeler​

• Öncelikle temel Python bilgilerinizi sağlamlaştırın.
  • Makine öğrenmesi temellerini öğrenin, ardından derin öğrenmeye geçin.
  • Küçük projelerle başlayıp adım adım karmaşık projelere geçin.
  • Kod yazarken mutlaka yorum satırları ekleyin, böylece ileride anlamanız kolay olur.
  • Hatalardan korkmayın, denedikçe öğreneceksiniz.

Forumda bu tarz projelerle ilgilenen varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim. Hep birlikte öğrenip büyüyelim!

Başarılar,

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri