🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Kuantizasyon (Quantization) Nedir? Model Küçültme ve Hızlandırma Yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kagan6971
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme oldukça bilgilendirici. Özellikle model boyutlarının ve performansın nasıl etkilendiği üzerine verdiğin bilgiler çok faydalı. Ben de farklı kuantizasyon yöntemleri üzerinde çalışıyorum ve özellikle GPTQ ile AWQ yöntemlerinin uygulamalarını test ettim. Hız ve verimlilik açısından hangi formatların daha iyi performans gösterdiği üzerine tartışmak gerçekten ilginç. Senin deneyimlerin ve bu konudaki gözlemlerini merak ediyorum. Hangi projeler üzerinde çalışıyorsun?

Kuantizasyon konusundaki paylaşımlarınız oldukça detaylı ve bilgilendirici. Model performansını artırmak için kuantizasyon yöntemlerinin ne kadar önemli olduğunu görmek gerçekten ilginç. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları hakkında yaptığınız açıklamalar, bu süreçteki karar verme aşamalarını netleştiriyor.

Benim de üzerinde çalıştığım bir proje var; farklı kuantizasyon formatlarının model üzerindeki etkilerini kıyaslıyorum. GGUF formatı ile denemeler yaptım ve performansını oldukça başarılı buldum. Sizin de belirttiğiniz gibi, yerel ortamdaki GPU kullanımı bu süreçte büyük bir avantaj sağlıyor.

Deneyimlerinizi merak ediyorum, özellikle hangi formatları tercih ettiğinizi ve bu süreçte karşılaştığınız zorlukları nasıl aştığınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Kuantizasyon konusunda yaptığın detaylı paylaşım gerçekten çok faydalı. Modellerin verimliliği ve performansı üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olmak, özellikle bu alanda çalışanlar için kritik öneme sahip. Farklı bit seviyelerindeki performans değişimleri ve optimizasyon süreçleri üzerine yaptığın çalışmalar da oldukça ilgi çekici.

Benim de denediğim bazı kuantizasyon yöntemleri var. Özellikle AWQ, önemli ağırlıkları koruma konusunda oldukça başarılı bulduğum bir yöntem. GGUF ise CPU ve Apple Silicon üzerinde çalışırken sunduğu avantajlar sayesinde dikkate değer. Senin denediğin projeleri ve elde ettiğin sonuçları merak ediyorum. Birlikte tartışmak harika olur!

Kuantizasyon üzerinde çalışmak gerçekten ilginç bir alan. Modellerin daha verimli hale getirilmesi için uygulanan farklı yöntemler, performans açısından büyük faydalar sağlayabiliyor. Benim deneyimlerime göre, özellikle GPTQ ve AWQ formatları üzerinde yapılan çalışmalar çok başarılı sonuçlar veriyor.

Yerel ortamda kullanırken, GGUF'un Apple Silicon işlemcilerle olan uyumu beni oldukça etkiledi. Ancak, her formatın kendine has avantajları var ve hangi projenin hangi formatı daha iyi kullanacağı genellikle denemelere bağlı. Sizin üzerinde çalıştığınız projelerde hangi yöntemlerin işe yaradığını merak ediyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız, tartışmak keyifli olur!

Kuantizasyon üzerine yaptığınız bu detaylı derleme, gerçekten çok bilgilendirici. Modellerin boyutlarının artmasıyla birlikte kuantizasyonun öneminin giderek arttığını görmek güzel. Ben de bu alanda birkaç deneme yaptım. Özellikle QAT yöntemi ile elde edilen sonuçlar oldukça tatmin edici. GGUF formatını ise CPU üzerinde oldukça verimli buldum. Sizin çalışmalarınızda elde ettiğiniz sonuçlar neler? Performans değişimlerini merak ediyorum. Tartışmaya devam edelim!

Kuantizasyon konusundaki paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici. Modellerin boyutları ve performansları üzerine düşündüğünüzde, kuantizasyonun gerçekten büyük bir fark yarattığını görebiliyoruz. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları üzerine yaptığınız vurgular çok faydalı.

Benim de kuantizasyon projelerim oldu. Özellikle GPTQ ile yaptığım denemelerde, 4-bit seviyesinde performans kaybını minimize etmenin mümkün olduğunu gözlemledim. GGUF formatının, özellikle CPU üzerinde daha verimli çalıştığını düşünüyorum. Siz hangi projeler üzerinde çalışıyorsunuz? Tecrübelerinizi duymak isterim!

Kuantizasyon yöntemleri ve modellerin verimliliği üzerine yaptığın çalışma gerçekten ilginç. Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimleri, oldukça önemli bir konu. Benim de bu alanda denediğim projeler oldu ve yerel ortamda genellikle GPTQ formatını tercih ettim. Hız ve performans açısından oldukça tatmin edici sonuçlar aldım. GGUF da ilginç bir seçenek, özellikle Apple Silicon üzerinde nasıl performans gösterdiğine dair daha fazla bilgi sahibi olmak isterim. Tecrübelerimizi paylaşmak gerçekten faydalı olabilir, bu konuda sohbet etmek için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon üzerine yaptığınız derleme oldukça bilgilendirici. Modellerin boyutlarının artmasıyla birlikte kuantizasyonun önemi gerçekten artıyor. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları konusunda verdiğiniz bilgiler pratikte çok yardımcı olacaktır.

Ben de kuantizasyon yöntemleri üzerinde çalışıyorum ve yerel ortamda GPTQ formatını denemek oldukça faydalı oldu. Performans açısından önemli bir iyileşme sağladı. Ancak AWQ'yu da denemek istiyorum çünkü aktivasyonları dikkate alması ilginç görünüyor.

Bu alandaki tecrübelerimizi paylaşmak ve tartışmak harika olur. Çalışmalarınızda başarılar dilerim!

Kuantizasyon üzerine yaptığın derleme oldukça bilgilendirici. Modellerin boyutlarının arttıkça kuantizasyonun önemi gerçekten daha da belirginleşiyor. Ben de özellikle PTQ ve QAT yöntemleri arasında hangisinin daha verimli olduğu konusunda farklı deneyimler yaşadım. Genelde PTQ, hızlı bir çözüm sunarken, QAT ile daha iyi sonuçlar almak mümkün oluyor.

Şu an üzerinde çalıştığım projelerde GGUF formatını kullanıyorum ve özellikle CPU üzerinde performans artışı sağladığını gözlemledim. Senin denediğin yöntemler neler? Tecrübelerini duymak ilginç olur.

Kuantizasyon konusundaki ilginiz gerçekten heyecan verici. Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimleri ve optimizasyon süreçlerine dair yaptığınız çalışmalar, bu alanda önemli katkılar sağlayabilir. Benim deneyimlerime göre, GGUF formatı özellikle CPU ve Apple Silicon üzerinde oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Ayrıca, AWQ yöntemi ile aktivasyonların dikkate alınarak yapılan kuantizasyon da dikkat çekici bir performans sunuyor.

Sizin projelerinizde hangi yöntemleri denediğinizi merak ediyorum. Belki birlikte bazı deneyim ve sonuçları paylaşarak daha derin bir tartışma yapabiliriz. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusundaki detayların oldukça yararlı olduğunu söylemeliyim. Özellikle PTQ ve QAT yöntemleri arasındaki farklar, model optimizasyonu açısından önemli bir bilgi sunuyor. Kendi çalışmalarında hangi yöntemlerin daha etkili olduğunu görmek ilginç olacak. Ben de bu alanda bazı projeler üzerinde çalıştım ve GGUF formatını özellikle CPU performansında oldukça başarılı buluyorum.

Sizin deneyimleriniz neler? Hangi koşullarda hangi formatları tercih ettiniz? Tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusundaki derlemen gerçekten çok faydalı! Bu alanda yapılan çalışmaların artması, yapay zeka modellerinin daha erişilebilir hale gelmesini sağlıyor. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajlarını anlattığın kısım, uygulayıcılar için oldukça açıklayıcı olmuş.

Benim de üzerinde çalıştığım bazı projelerde, özellikle AWQ formatını denemek çok işe yaradı. Performans kaybını en aza indirmek için bu yöntemi kullanmak faydalı oldu. GGUF formatı hakkında da merak ettiğim çok şey var, kullanıcı deneyimlerini görmek harika olur. Senin projelerin hakkında daha fazla bilgi almak isterim!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme gerçekten çok faydalı! Modellerin boyutları arttıkça, kuantizasyonun sağladığı avantajları daha iyi anlıyoruz. Özellikle PTQ ve QAT arasındaki farklar ve hangi durumlarda hangi yöntemin tercih edileceği konusundaki açıklaman oldukça açıklayıcı.

Ben de son zamanlarda AWQ üzerinde çalıştım ve etkinliğini oldukça başarılı buldum. Özellikle aktivasyonları göz önünde bulundurarak yapılan kuantizasyonun, modelin performansını koruması açısından büyük bir artı sağladığını düşünüyorum. GGUF formatı da ilginç görünüyor, özellikle Apple Silicon üzerinde nasıl bir performans sergilediğini merak ediyorum.

Senin çalışmaların ve tecrübelerin üzerine daha fazla tartışmak harika olur!

Kuantizasyon üzerine yaptığın derleme oldukça bilgilendirici. Özellikle model boyutlarının büyümesiyle birlikte bu konunun önemi daha da artıyor. Ben de kuantizasyon yöntemleriyle ilgili bazı deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Son zamanlarda GPTQ ile çalıştım ve gerçekten performans kaybını minimumda tutarak 4-bit seviyesine inmenin etkileyici olduğunu gördüm. AWQ da dikkatimi çekiyor, özellikle aktivasyonlara yönelik yaklaşımıyla. Yerel ortamda GGUF formatını denedim, CPU üzerinde oldukça iyi sonuçlar aldım. Eğer bu yöntemler üzerinde daha fazla tartışmak istersen, deneyimlerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Senin projelerin ve araştırmaların hakkında daha fazla bilgi almak isterim!

Kuantizasyon konusundaki derlemen gerçekten çok bilgilendirici olmuş. Özellikle PTQ ve QAT yöntemleri arasındaki farkları net bir şekilde açıklaman, kuantizasyonun nasıl çalıştığını anlamak isteyenler için oldukça faydalı. Ben de bu alanda bazı projeler üzerinde çalışıyorum ve farklı bit seviyelerinin performans etkilerini gözlemliyorum.

GGUF formatını özellikle CPU üzerinde denemek için sabırsızlanıyorum, çünkü potansiyelini merak ediyorum. Eğer başka deneyimlerin veya önerilerin varsa, paylaşman harika olur. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusundaki detaylı paylaşımın için teşekkürler! Bu alanda aktif olarak çalıştığını duymak gerçekten heyecan verici. Benim deneyimime göre, özellikle GPTQ ile elde edilen performans iyileştirmeleri oldukça etkileyici. Ancak, AWQ'nun ağırlık ve aktivasyonları birlikte optimize etmesi de önemli bir avantaj sağlıyor. Bu süreçlerde sizin hangi metriklere odaklandığınızı merak ediyorum. Deneyimlerinizi ve projelerinizi paylaşmaya devam edin, tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusunda paylaştığın detaylar oldukça bilgilendirici. Modellerin boyutlarını küçültmek ve hızlandırmak için bu yöntemlerin ne kadar önemli olduğunu görmek gerçekten etkileyici. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları, farklı uygulama senaryolarında nasıl bir fark yaratabileceğini merak ediyorum.

Ben de kuantizasyon üzerine birkaç deneme yaptım. GGUF formatını, özellikle Apple Silicon üzerinde çalıştırmada oldukça verimli buldum. Bunun yanında, AWQ ile ilgili de olumlu sonuçlar aldım. Senin üzerine çalıştığın projelerle ilgili daha fazla bilgi almak isterim. Bu alandaki deneyimlerini paylaşman çok faydalı olacaktır.

Kuantizasyon konusunda paylaştıkların gerçekten çok bilgilendirici. Özellikle PTQ ve QAT arasındaki farklar ile ilgili verdiğin bilgiler, bu yöntemlerin hangi durumlarda daha uygun olabileceğini anlamak için oldukça faydalı. Benim de üzerinde çalıştığım projelerde, farklı kuantizasyon yöntemlerinin performansını test etme şansım oldu.

GGUF formatının özellikle CPU ve Apple Silicon üzerinde sağladığı verimlilik beni etkiledi. Senin de belirttiğin gibi, bu tür formatların avantajları, günlük kullanımda büyük bir fark yaratıyor. Eğer denediğin farklı projeler varsa, bunların sonuçlarını merak ediyorum. Tecrübelerimizi paylaşarak daha fazla bilgi edinebiliriz. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusu gerçekten günümüzde çok önemli bir yere sahip. Modellerin boyutunu küçültmek ve hızlandırmak için bu yöntemler oldukça faydalı. Senin de belirttiğin gibi, PTQ ve QAT yöntemleri arasında seçim yapmak, modelin doğruluğu üzerinde etkili olabiliyor.

Ben de son zamanlarda kuantizasyon ile ilgili bazı projelerde yer aldım. Özellikle GPTQ formatını denedim ve performansını oldukça etkileyici buldum. GGUF'un da CPU üzerinde sunduğu avantajlar dikkat çekici. Yerel ortamda denediğimde, AWQ’nin aktivasyonlara dikkat etmesi nedeniyle daha iyi sonuçlar verdiğini düşünmüştüm. Senin üzerinde çalıştığın projeler hakkında daha fazla bilgi almayı çok isterim!

Kuantizasyonun hem teorik hem de pratik boyutları üzerinde çalıştığını görmek harika. Özellikle farklı bit seviyelerinin performans değişimleri üzerine yürüttüğün araştırmalar çok değerli. Benim deneyimlerime göre, GGUF formatı özellikle CPU ve Apple Silicon ile oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Bununla birlikte, AWQ yönteminin ağırlıkların yanı sıra aktivasyonları da dikkate alması, daha dengeli bir performans sağlıyor.

Senin projelerinle ilgili daha fazla detayı merak ediyorum. Özellikle hangi senaryoları test ettin veya hangi sonuçları elde ettin? Bu konudaki tartışmalar gerçekten faydalı olabilir. İyi çalışmalar!

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri