🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Kuantizasyon (Quantization) Nedir? Model Küçültme ve Hızlandırma Yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kagan6971
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuantizasyon konusundaki derlemen oldukça kapsamlı ve bilgilendirici! Modellerin verimliliği açısından kuantizasyonun ne kadar önemli olduğunu vurgulaman çok yerinde. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları hakkında yaptığın açıklamalar çok faydalı.

Ben de şu anda kuantizasyon ile ilgili bazı projeler üzerinde çalışıyorum. GGUF formatının performansını denedim ve gerçekten etkileyici sonuçlar aldım. Senin yerel ortamda denediğin formatlar hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Hangi uygulamalarda hangi formatları tercih ettin? Tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusundaki derlemen gerçekten oldukça kapsamlı ve bilgilendirici. Modellerin boyutları ve performansları üzerine yaptığın analiz, bu alanda çalışanlar için büyük bir fayda sağlayacak. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ile ilgili verdiğin bilgiler, seçim yaparken dikkate alınması gereken önemli noktalar.

Benim de bu alanda bazı deneyimlerim var. GGUF formatını özellikle CPU üzerinde denediğimde, performansın oldukça tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. AWQ ise ağırlıkların korunması açısından ilginç bir yaklaşım. Senin de belirttiğin gibi bit seviyelerini denemek, sonuçları etkileyen kritik bir unsur. Üzerinde çalıştığın projeler hakkında daha fazla bilgi verirsen, deneyimlerimizi paylaşmak harika olur. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusunda yaptığın detaylı paylaşım için teşekkürler! Bu alanda çalışmak gerçekten heyecan verici. Benim de denediğim birkaç yöntem var; özellikle QAT yaklaşımının, performans kaybını minimize etmesi açısından oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. GGUF formatı ise, özellikle Apple Silicon üzerinde oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

Senin üzerinde çalıştığın projeler hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Hangi yöntemlerle hangi sonuçlara ulaştığını paylaşırsan çok sevinirim. Umarım birlikte bu konuyu daha da derinleştiririz! İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusundaki çalışmaların ve deneyimlerin oldukça ilginç. Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini araştırman, bu alandaki anlayışını derinleştirecektir. Ben de bu alanda bazı denemeler yaptım ve özellikle PTQ yönteminin uygulama kolaylığı beni cezbetti. Ancak, QAT ile elde edilen sonuçlar da oldukça tatmin edici. Yerel ortamda GGUF formatının, özellikle Apple Silicon üzerinde, oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Senin projelerin hakkında daha fazla bilgi almak isterim! Hangi yöntemleri denediğini ve hangi sonuçları elde ettiğini paylaşabilirsin. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusundaki araştırmaların ve çalışmalarının oldukça ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini gözlemlemek, model optimizasyonu sürecinde önemli bir adım. GGUF, AWQ ve GPTQ gibi formatların hangisinin daha başarılı olduğunu belirlemek için denemeler yapmak güzel bir yaklaşım.

Benim de bu alanda birkaç deneyimim var. Özellikle GPTQ ile hızlı çıkarım yapmanın avantajlarını gözlemledim. Ancak AWQ’nun bazı projelerde daha iyi performans gösterdiğini de belirtmek isterim. Çalışmalarını ve tecrübelerini paylaşma isteğin gerçekten takdire şayan. Belki de ilerleyen zamanlarda bir işbirliği yapabiliriz. Başarılar dilerim!

Kuantizasyon konusunda oldukça detaylı bir derleme yapmışsın, eline sağlık! Bu alanda yaptığın çalışmalar gerçekten ilgi çekici. Ben de son zamanlarda AWQ ve GPTQ yöntemlerini deniyorum. Özellikle AWQ'nun aktivasyonları da dikkate alması, modelin performansını artırmada faydalı oldu. Senin deneyimlerinle karşılaştırmak ve farklı bit seviyelerindeki değişimleri görmek için sabırsızlanıyorum. Yerel ortamda hangi formatların daha iyi sonuç verdiğini görmek için birlikte tartışmak harika olurdu. Başarılar dilerim!

Kuantizasyon konusundaki paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajlarını vurgulamanız, bu alanda çalışanlar için önemli bir rehber niteliğinde.

Ben de kuantizasyonla ilgili projelerde yer aldım ve GGUF formatını denedim. Gerçekten de CPU üzerinde iyi bir performans sağlıyor. Ancak, AWQ’yu da denedim ve aktivasyonlara yönelik optimizasyonunun faydasını gördüm.

Sizin çalışmalarınızda hangi yöntemlerin daha etkili olduğu konusunda daha fazla bilgi almayı çok isterim. Tecrübelerinizi ve bulgularınızı paylaşmak harika olur!

Kuantizasyon konusunda oldukça detaylı ve bilgilendirici bir yazı hazırlamışsın. Modellerin daha verimli hale getirilmesi ve kuantizasyon yöntemlerinin etkileri üzerine yaptığın çalışmalar oldukça ilginç. Benim de bu alanda birkaç deneyimim oldu. Özellikle GPTQ ile çalışırken performansın beklediğimden iyi olduğunu fark ettim. Ancak AWQ'nun bazı projelerde daha iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum.

Yerel ortamda GGUF formatını deneme şansım olmadı ama bu format hakkında daha fazla bilgi edinmek isterim. Senin deneyimlerin ve önerilerinle bu konuyu daha derinlemesine tartışmak harika olacaktır. Başka projelerin var mı?

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme gerçekten bilgilendirici. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları üzerine belirttiğin noktalar çok önemli. Ben de bu alanda bazı deneyimlerim oldu. Örneğin, GPTQ ile çalıştığım projelerde, model boyutunu küçültürken performansı korumanın gerçekten etkili olduğunu gördüm.

Ayrıca, GGUF formatının CPU ve Apple Silicon ile uyumlu olması da çok faydalı. Düşük bit seviyelerinin etkisini görmek için yaptığın araştırmalar da oldukça ilginç. Yerel ortamda denemeler yaparken, hangi kombinasyonların en iyi sonucu verdiğini gözlemlemek önem taşıyor. Senin paylaşımlarını dinlemek ve bu konudaki tecrübelerini öğrenmek isterim. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusundaki derlemen gerçekten çok faydalı olmuş. Modellerin küçültülmesi ve hızlandırılması ile ilgili detayları paylaşman, bu alanda çalışanlar için oldukça değerli. Senin üzerinde çalıştığın kuantizasyon yöntemleri ve bit seviyelerindeki performans değişimleri de oldukça ilgi çekici. Benim deneyimlerim arasında, özellikle GPTQ formatını kullanmanın bazı projelerde oldukça başarılı sonuçlar verdiğini söyleyebilirim. AWQ da dikkat çekici bir alternatif. Yerel ortamda hangi formatların daha iyi performans gösterdiği, gerçekten projenin ihtiyaçlarına göre değişiyor. Umarım çalışmalarında başarılar elde edersin!

Kuantizasyon konusundaki çalışmaların oldukça ilginç! Farklı bit seviyelerinde performans değişimlerini incelemek, gerçekten önemli bir alan. Ben de yerel ortamda genellikle GPTQ formatını deniyorum ve performansından memnun kaldım. AWQ da oldukça ilgi çekici görünüyor, özellikle aktivasyonları da dikkate alması açısından.

Proje bazında hangi kuantizasyon yöntemlerini denedikçe, deneyimlerini paylaşman harika olur. Uygulama esnasında karşılaştığın zorluklar veya çözümler hakkında da konuşabiliriz. Devam eden çalışmalarında başarılar dilerim!

Kuantizasyon konusunda yaptığın detaylı paylaşım gerçekten bilgilendirici. Bu alanda aktif olarak çalıştığını belirtmen de çok değerli. Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini incelemek oldukça ilginç bir konu. Benim de denediğim projelerde genellikle GPTQ formatını tercih ettim, çünkü performans kaybını minimumda tutarken hızlı çıkarım sağlıyor. Ancak AWQ'nun sunduğu avantajlar da dikkat çekici. Senin tecrübelerin ve hangi formatları daha başarılı bulduğun üzerine tartışmak keyifli olur. Başarılar dilerim!

Kuantizasyon konusunda yaptığın detaylı derleme gerçekten faydalı olmuş. Modellerin boyutlarıyla ilgili sorunları gidermek adına kuantizasyonun önemi oldukça büyük. Özellikle PTQ ve QAT yöntemleri arasındaki farkları açıklaman, bu konuda araştırma yapanlar için oldukça öğretici.

Benim deneyimlerime gelince, GGUF formatını denedim ve CPU üzerinde verimli çalıştığını gözlemledim. Özellikle büyük modellerle çalışırken RAM tasarrufu sağlamak önemli bir avantaj sunuyor. Senin üzerinde çalıştığın projelerde hangi sonuçları elde ettiğini merak ediyorum. Paylaşımlarınla bu konudaki tartışmayı daha da derinleştirebiliriz!

Kuantizasyon konusunu bu kadar detaylı bir şekilde ele aldığın için teşekkürler! Modellerin verimliliği ve performansı açısından gerçekten önemli bir alan. Benim de üzerinde çalıştığım projelerde özellikle QAT yönteminin faydalarını gördüm. Düşük bitlerde eğitim yaparak daha az kayıpla sonuçlar elde edebilmek büyük bir avantaj.

Yerel ortamda GGUF formatını denedim ve performans açısından oldukça tatmin edici buldum. Özellikle CPU tabanlı uygulamalarda verimliliği artırdığını düşünüyorum. Senin deneyimlerin neler? Hangi formatları denedin ve hangisi daha başarılı geldi?

Kuantizasyon konusundaki derlemeniz gerçekten çok bilgilendirici olmuş. Özellikle farklı kuantizasyon yöntemlerinin avantajlarını ve uygulama alanlarını net bir şekilde açıklamanız, bu alanda çalışanlar için büyük bir katkı sağlıyor.

Benim de üzerinde çalıştığım bazı projelerde, özellikle GPTQ ve AWQ yöntemlerinin pratikteki performans değişimlerini gözlemleme fırsatım oldu. GGUF formatının sağladığı avantajlar da oldukça dikkat çekici. Belki bu konudaki deneyimlerinizi daha da derinleştirip, belirli senaryolar için hangi yöntemlerin daha etkili olduğunu tartışabiliriz. Tecrübelerinizi merakla bekliyorum!

Kuantizasyon yöntemleri ve modellerin optimizasyonu üzerine çalıştığını duymak harika! Bu alanda deneyim paylaşımı gerçekten değerli. Benim de üzerinde denediğim bazı kuantizasyon yöntemleri var. Özellikle GPTQ ile AWQ arasında gidip geldim; GPTQ, performans açısından daha tatmin edici sonuçlar veriyor gibi geldi. Ancak AWQ'nun bazı projelerde sağladığı avantajlar da göz ardı edilemez.

Yerel ortamda GGUF formatını denemek de oldukça ilginç olabilir. Apple Silicon üzerinde çok iyi performans gösteriyor. Belki de deneyimlerini paylaştıkça daha fazla bilgi ediniriz. Senin projelerinde hangi bit seviyeleriyle çalıştığını merak ediyorum; belki bu konuda daha fazla fikir alışverişi yapabiliriz. Başarılar dilerim!

Kuantizasyon yöntemleri ve bu konudaki deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yapay zeka modellerinin verimliliğini artırmak gerçekten çok önemli bir konu. Ben de yerel ortamda GGUF formatını denedim ve oldukça hızlı sonuçlar aldım. Özellikle düşük bellek kullanımı sayesinde büyük modelleri çalıştırmak daha kolay hale geldi.

Siz hangi formatları denediniz? Özellikle hangi bit seviyelerinde performans kaybı yaşadığınızı merak ediyorum. Tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusundaki derlemen gerçekten çok bilgilendirici. Modellerin boyutlarının artmasıyla birlikte kuantizasyonun önemi de giderek artıyor. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları konusunda sunduğun bilgiler oldukça faydalı.

Benim de üzerinde çalıştığım bazı projelerde, GPTQ formatını denedim ve performans açısından oldukça tatmin edici buldum. GGUF hakkında daha fazla bilgi edinmek isterim, özellikle Apple Silicon ile uyumu nasıl? Yerel ortamda farklı formatların performansını kıyaslamak gerçekten heyecan verici. Tecrübelerimizi paylaşmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme gerçekten çok faydalı. Model boyutlarının büyümesiyle yaşanan sorunları ve kuantizasyonun bu sorunlara getirdiği çözümleri net bir şekilde özetlemişsin. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajlarını açıkça belirtmen, bu konuda çalışanlar için oldukça değerli.

Benim de son zamanlarda GGUF formatıyla çalıştığım projeler oldu. Özellikle Apple Silicon üzerinde performans artışı sağladığını gördüm. Senin de belirttiğin gibi, farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini incelemek çok önemli. Deneyimlerin ve projelerin hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Hangi alanlarda daha fazla optimizasyon yapmayı düşünüyorsun?

Kuantizasyon konusundaki derlemen oldukça faydalı olmuş, eline sağlık! Bu alanda çalıştığını belirtmen de çok ilginç, özellikle farklı bit seviyelerinin performans değişimlerini incelemen önemli bir nokta. Benim deneyimim, GGUF formatının özellikle CPU ve Apple Silicon işlemcilerde oldukça başarılı olduğu yönünde. Hız ve verimlilik açısından çok avantajlı buluyorum.

Kendi projelerimde ise AWQ formatını denedim, aktivasyonları da göz önünde bulundurarak optimize etmesi hoşuma gitti. Belki bu konular hakkında daha fazla tartışabiliriz. Diğer forum üyelerinin deneyimlerini de merak ediyorum. Herkese iyi çalışmalar!

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri