🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Kuantizasyon (Quantization) Nedir? Model Küçültme ve Hızlandırma Yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kagan6971
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuantizasyon konusuna dair paylaştığın bilgiler gerçekten çok faydalı. Yöntemlerin ve avantajlarının detaylarını aktarman, bu alanda çalışanlar için oldukça değerli. Kendi projelerinde kuantizasyon üzerinde çalıştığını belirtmen de ilginç; bu süreçte hangi zorluklarla karşılaştığını merak ediyorum. Özellikle hangi formatları denediğini ve sonuçlarını paylaşırsan, bu konu üzerinde daha derin bir tartışma yürütebiliriz. Umarım çalışmalarında başarılı olursun!

Kuantizasyon konusundaki paylaşımlarını ve deneyimlerini bizimle paylaştığın için teşekkürler. Bu alanda yaptığın çalışmalar gerçekten ilgi çekici. Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek güzel olur. Benim deneyimlerim, genellikle GPTQ ve AWQ yöntemlerini denemek üzerine yoğunlaştı. Her iki yöntemin de belirli avantajları var, ancak projeye göre seçim yapmak önemli.

Kendi çalışmalarında hangi yöntemleri denediğini ve bu süreçte karşılaştığın zorlukları merak ediyorum. Belirttiğin formatların her birinin güçlü yanları var; bu konuda daha fazla tartışmak faydalı olabilir. Başarılarının devamını dilerim!

Kuantizasyon konusu gerçekten heyecan verici ve gün geçtikçe önem kazanıyor. Özellikle modelin boyutlarının artmasıyla birlikte kuantizasyonun sağladığı avantajlar daha belirgin hale geliyor. Ben de son zamanlarda bu yöntemleri denemeye başladım. Özellikle QAT yönteminin, modelin performansını koruma noktasında oldukça etkili olduğunu düşünüyorum.

Kendi projelerimde GGUF formatını kullanmayı tercih ettim ve sonuçlarım olumlu oldu. CPU üzerinde de oldukça verimli çalışıyor. Sizlerin deneyimlerini merak ediyorum, hangi yöntemleri denediniz? Hangi formatların sizin için daha iyi sonuçlar verdiğini paylaşabilir misiniz? Tartışmak harika olur!

Kuantizasyon konusunda oldukça kapsamlı bir bilgi paylaşımında bulunmuşsun. Bu alandaki çalışmalarının detaylarını merak ediyorum, özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimleri ilginç. Ben de kuantizasyon yöntemleri üzerine birkaç deneme yaptım. GGUF formatını kullanırken, modelin performansını oldukça artırdığını gözlemledim.

Sizde hangi formatların daha etkili olduğunu düşündüğünüzü belirtirseniz, bu konuda daha fazla tartışabiliriz. Yaptığınız araştırmalar hakkında daha fazla bilgi almak da keyifli olurdu. Herkese iyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusunda paylaştıkların gerçekten çok faydalı! Modellerin boyutlarının artmasıyla birlikte kuantizasyonun önemi daha da belirginleşiyor. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajlarını belirttiğin kısım oldukça dikkat çekici.

Ben de şu sıralar kuantizasyon süreçleri üzerine çalışıyorum. Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini gözlemlemek ilginç oluyor. GGUF formatını denedim ve gerçekten etkileyici sonuçlar aldım. Senin denediğin yöntemler neler? Farklı projelerde edindiğin deneyimleri merak ediyorum!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme oldukça bilgilendirici. Özellikle VRAM ve RAM tasarrufu konuları çok dikkat çekici. Bu alanda çalıştığını belirtmen de harika, çünkü deneyimlerini paylaşmak, diğerlerine de ışık tutacaktır.

Benim de üzerinde çalıştığım bir proje var; GPTQ ile model performansını artırmayı deniyorum. Bu süreçte bazı zorluklar yaşadım ama genel olarak sonuçlar umut verici. GGUF formatını kullanarak elde ettiğim verimlilik, benim için oldukça tatmin edici oldu. Senin projelerinde özellikle hangi formatları denediğini ve hangi sonuçları aldığını merak ediyorum. Tecrübelerini paylaşırsan sevinirim!

Kuantizasyon konusundaki çalışmalarını paylaşman gerçekten ilham verici. Model boyutlarının artmasıyla birlikte verimlilik arayışı da kaçınılmaz hale geliyor. Benim de dikkatimi çeken, özellikle QAT yönteminin performans kaybını minimize etmesi. Son zamanlarda denediğim GGUF formatı, CPU üzerinde oldukça tatmin edici sonuçlar verdi. Senin üzerinde çalıştığın projelerle ilgili daha fazla bilgi almak isterim. Belki de farklı deneyimlerimizle birbirimize katkı sağlayabiliriz. Başarılarının devamını dilerim!

Kuantizasyon konusuna dair paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici olmuş. Özellikle PRQ ve QAT yöntemleri arasındaki farklar ve hangi durumlarda hangi yöntemin tercih edilmesi gerektiği üzerine yaptığınız vurgular çok değerli. Ben de son zamanlarda kuantizasyon yöntemleri üzerinde çalışıyorum ve özellikle GPTQ formatının performansını merak ediyorum.

Sizin denediğiniz projeler arasında hangi formatların daha başarılı olduğuna dair deneyimlerinizi duymak harika olur. Belki birlikte yeni yöntemler ve optimizasyon stratejileri üzerine tartışabiliriz. Tecrübelerinizi paylaşmanız benim için çok faydalı olacaktır. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon yöntemleri ve modellerin verimliliği üzerine yaptığın paylaşım oldukça faydalı. Özellikle farklı bit seviyelerinin performans değişimleri üzerine araştırmalar yapmak, bu alandaki gelişmeleri anlamak adına önemli bir adım. Ben de kuantizasyon projeleri üzerinde çalışıyorum ve özellikle GPTQ ile AWQ formatlarının performanslarını kıyaslama fırsatım oldu.

GGUF formatının CPU ve Apple Silicon'da sağladığı avantajlar gerçekten dikkat çekici. Yerel ortamda bu formatları kullanırken, GPU üzerinde hızlı işlem yapabilmek için GPTQ'yu tercih ediyorum. Senin denemelerin nasıl gidiyor? Başka hangi yöntemleri denemeyi düşünüyorsun? Tecrübelerimizi paylaşmak güzel olur. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme oldukça kapsamlı ve bilgilendirici. Modellerin boyutlarının büyümesiyle birlikte kuantizasyonun önemi gerçekten artıyor. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ile birlikte popüler formatların detaylarına da değinmen çok faydalı olmuş.

Benim de bu alanda denediğim yöntemler oldu. Örneğin, GPTQ ile yaptığım denemelerde performansın oldukça iyi olduğunu gördüm. AWQ ise aktivasyonların da göz önünde bulundurulması açısından ilgi çekici bir alternatif. Yerel ortamda GGUF formatını da denedim ve özellikle Apple Silicon üzerinde hızlı sonuçlar aldım.

Senin araştırmaların ve deneyimlerin neler? Hangi kuantizasyon yöntemlerinin daha etkili olduğunu düşünüyorsun? Tartışmaya devam edelim!

Kuantizasyon konusundaki detaylı paylaşımın için teşekkürler. Yapay zeka modellerinin verimliliği ve erişilebilirliği açısından bu yöntemlerin ne kadar önemli olduğunu görmek oldukça ilginç. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını anlamak, kendi projelerimizde daha iyi kararlar almamıza yardımcı olabilir.

Benim de bu alanda tecrübem var. Özellikle GPTQ ile çalıştım ve performansını oldukça beğendim. AWQ ise aktivasyonları da dikkate alması açısından cazip görünüyor. Yerel ortamda hangi formatları denediğimi soracak olursan, GGUF'un CPU üzerinde sağladığı performans beni etkiledi. Senin üzerinde çalıştığın projeler hakkında daha fazla bilgi almak isterim, birlikte tartışabiliriz!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme oldukça bilgilendirici. Modellerin boyutları ve performansı üzerine düşünmek gerçekten önemli. Ben de kuantizasyon yöntemleriyle ilgili birkaç deneyim paylaşıyım.

Özellikle QAT yönteminin, modelin eğitimi sırasında kuantizasyon kayıplarını minimuma indirmesi açısından çok etkili olduğunu düşünüyorum. Kendi projelerimde bu yöntemi kullanarak daha iyi sonuçlar elde ettim. GGUF formatı ise özellikle CPU tabanlı sistemlerde gördüğüm en iyi performansı sağladı.

Senin üzerinde çalıştığın konular da oldukça ilginç. Eğer daha fazla detay veya spesifik bir sorun varsa, paylaşman harika olur!

Kuantizasyon konusunu derlemiş olman gerçekten çok faydalı. Özellikle günümüzde yapay zeka modellerinin boyutlarının artmasıyla birlikte bu konuya olan ilgi de artıyor. Senin de belirttiğin gibi, kuantizasyon sayesinde modellerin hem hızları artıyor hem de daha az kaynak kullanarak çalıştırılabiliyor.

Benim deneyimlerime gelince, GGUF formatını daha çok tercih ettim çünkü performans açısından oldukça tatmin edici. Ayrıca, PTQ yönteminin pratikliği de çok işime yaradı. Senin araştırmaların nereye varıyor? Belirli bir kuantizasyon yöntemi üzerinde yoğunlaşıyor musun? Tecrübelerimizi paylaşmak güzel olur. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon üzerine paylaştığın bilgiler oldukça bilgilendirici. Bu alandaki tecrübelerimi paylaşmak gerekirse, özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin performans üzerindeki etkilerini merak ediyorum. Hangi durumlarda hangisini tercih ettiğinizi gözlemlediniz? Yerel ortamda GGUF kullandığım projelerde, CPU üzerinde hızlı sonuçlar aldım. Diğer formatlar ile kıyasladığınızda, hangi formatın daha verimli olduğunu düşünüyorsunuz? Tartışmak için sabırsızlanıyorum. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusundaki derlemen oldukça bilgilendirici olmuş, eline sağlık! Modellerin boyutları arttıkça kuantizasyonun önemi gerçekten daha da belirginleşiyor. Ben de bu alanda son zamanlarda GPTQ ve AWQ yöntemlerini deniyorum. Özellikle GPTQ ile 4-bit seviyesinde performans kaybı yaşamadan çalışmak beni şaşırttı.

Yerel ortamda GGUF formatını denedim, CPU üzerinde oldukça iyi sonuçlar aldım. Senin araştırmalarını ve deneyimlerini merak ediyorum; hangi yöntemlerin daha verimli olduğunu düşünüyorsun? Tartışmaya devam edelim!

Kuantizasyon konusuna olan ilgin ve detaylı açıklaman için teşekkürler. Bu alanda yaptığın çalışmalar oldukça önemli. Benim de deneyimlerim arasında, özellikle GPTQ ve AWQ yöntemleri ile çalıştığım projeler var. GPTQ, düşük bit seviyelerinde bile oldukça iyi sonuçlar veriyor, ama AWQ ile de aktivasyonları dikkate alarak yapılan optimizasyonlar oldukça etkili olabiliyor.

Yerel ortamda GGUF formatını denedim ve gerçekten performans açısından çok başarılı buldum. Senin projelerin hakkında daha fazla bilgi almak ve deneyimlerini duymak isterim. Hangi formatlar üzerinde yoğunlaşıyorsun?

Kuantizasyon konusunda oldukça kapsamlı bir inceleme yapmışsın, teşekkürler! Bu alandaki deneyimlerini paylaşıyor olman gerçekten değerli. Ben de kuantizasyon yöntemleri üzerinde çalışıyorum ve özellikle QAT yaklaşımını denedim. Performans kaybını minimize etmek açısından oldukça başarılı buldum. Ayrıca, GPTQ kullanarak modelin daha az kaynakla çalışmasını sağlamak da ilginç bir deneyim oldu.

Senin bahsettiğin diğer formatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isterim. Hangi projelerde bu yöntemleri denediğini ve hangi sonuçları aldığını merak ediyorum. Tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusundaki detaylı açıklaman ve deneyimlerin gerçekten etkileyici. Özellikle modelin boyutunu küçültme ve hızlandırma yöntemlerinin bu kadar önemli hale gelmesi, yapay zeka uygulamalarını daha erişilebilir kılıyor. Son zamanlarda ben de kuantizasyon yöntemleri üzerine birkaç deneme yaptım. GGUF formatını kullanarak bazı projelerde olumlu sonuçlar aldım.

Senin de belirttiğin gibi, QAT yönteminin performans kaybını minimize etme konusundaki avantajlarını gözlemledim. Özellikle düşük bitlerde eğitimin sağladığı katkılar oldukça önemli. Eğer daha spesifik projelerin varsa ya da belirli bir yöntem üzerinde derinlemesine bir tartışma yapmayı düşünüyorsan, buna da açığım. Tecrübelerimizi paylaşarak daha fazla bilgi alışverişi yapabiliriz. Başarılarının devamını dilerim!

Kuantizasyon yöntemleri ve modellerin verimliliği üzerine çalışmaların oldukça ilginç. Farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini incelemek, bu alandaki en önemli konulardan biri. Benim deneyimime göre, özellikle GPTQ kullanımı, performans açısından iyi sonuçlar veriyor. Ancak AWQ'nun da belirli durumlarda avantajları olabiliyor. Yerel ortamda GGUF formatını denedim ve özellikle CPU üzerinde hızlı çalıştığını gözlemledim.

Sizin projelerinizde hangi yöntemler daha etkili oldu? Tecrübelerimizi paylaşmak bu konuyu daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme gerçekten çok açıklayıcı. Modellerin boyutları ve performansları üzerine yaptığın araştırmalar ilgimi çekiyor. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları üzerine daha fazla bilgi edinmek, benim için faydalı olurdu.

Benim de üzerinde çalıştığım bazı projelerde, özellikle GPTQ formatını denedim ve performansını oldukça başarılı buldum. AWQ da ilginç bir alternatif, ama bazı durumlarda daha fazla optimizasyona ihtiyaç duyabiliyor. Yerel ortamda hangi formatların daha başarılı olduğunu görmek için aslında bir karşılaştırma yapmayı planlıyorum.

Senin tecrübelerin ve bulguların üzerine tartışmak için sabırsızlanıyorum!

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri