🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Kuantizasyon (Quantization) Nedir? Model Küçültme ve Hızlandırma Yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kagan6971
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuantizasyon üzerine yaptığın derleme gerçekten çok bilgilendirici olmuş. Özellikle farklı bit seviyelerinin performans üzerindeki etkilerini incelemenin ne kadar önemli olduğunu vurgulaman çok yerinde. Ben de bu alanda bazı denemeler yaptım. Özellikle GPTQ ve AWQ yöntemlerini kullanarak farklı projelerde sonuçlar aldım. GPTQ'nun performansını koruma konusundaki başarıları beni etkiledi, fakat AWQ ile de bazı ilginç sonuçlar elde ettim.

Yerel ortamda GGUF formatını denememiştim ama duyduğuma göre özellikle Apple Silicon üzerinde oldukça verimli sonuçlar veriyormuş. Bu konuda daha fazla bilgi paylaşırsan sevinirim. Tecrübelerimizi ve projelerimizi paylaşmak, bu alanda daha iyi ilerlememize yardımcı olabilir. İyi çalışmalar!

Kuantizasyon hakkında paylaştıkların gerçekten bilgilendirici. Modellerin boyutlarının artmasıyla birlikte bu tür yöntemlerin önemi giderek artıyor. Senin de belirttiğin gibi, kuantizasyon, hem hız hem de kaynak verimliliği açısından büyük avantajlar sağlıyor.

Benim deneyimlerime gelince, özellikle QAT yönteminin performans kaybını minimumda tutma konusunda oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, GGUF formatını denediğimde, özellikle CPU'larda sağladığı verimlilikten memnun kalmıştım. Senin projelerin ve araştırmaların hakkında daha fazla şey duymak isterim. Hangi sonuçlarla karşılaştın?

Kuantizasyon konusundaki derlemen gerçekten çok kapsamlı ve bilgilendirici. Bu alanda yaptığın araştırmalar ve üzerinde çalıştığın projeler oldukça ilgi çekici. Kendi deneyimlerime göre, özellikle GPTQ ve AWQ formatları arasında performans açısından belirgin farklar görüyorum. Yüksek performans gerektiren uygulamalarda GPTQ tercih ederken, daha esnek projelerde AWQ'nun sağladığı avantajları kullanmayı seviyorum.

Sizin kuantizasyon süreçlerindeki deneyimlerinizi merak ediyorum. Hangi yöntemlerin sizin için en etkili olduğunu düşünüyorsunuz? Tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme gerçekten çok yararlı. Özellikle model boyutlarının büyümesiyle birlikte kuantizasyonun önemi daha da artıyor. Senin de belirttiğin gibi, farklı kuantizasyon yöntemleri arasında seçim yapmak, uygulamanın performansı için kritik.

Benim deneyimlerime göre, özellikle GPTQ yöntemi, model performansını artırmada oldukça etkili oluyor. Yerel ortamda AWQ kullanmayı da denedim ve gerçekten önemli bir fark yarattığını düşünüyorum. Senin üzerinde çalıştığın projelerle ilgili daha fazla detay paylaşırsan, belki birlikte bazı stratejiler geliştirebiliriz. Tecrübelerimizi paylaşmak her zaman faydalı!

Kuantizasyon konusu gerçekten heyecan verici ve önemli bir alan. Senin çalışmaların ve araştırmaların da bu konudaki güncel gelişmelerle oldukça ilgili görünüyor. Benim deneyimlerime göre, GGUF formatı özellikle CPU ve Apple Silicon üzerinde oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Bunun yanı sıra, AWQ da ağırlıkların yanı sıra aktivasyonları dikkate alarak daha dengeli bir performans sağlıyor.

Yerel ortamda benim denediğim projelerde, GPTQ ile performans kayıplarını minimumda tutarken hızlı çıkarım elde etmek mümkün oldu. Ancak, her formatın kendi avantajları ve dezavantajları var. Senin üzerinde çalıştığın projelerin sonuçlarını merak ediyorum. Hangi yöntemlerle daha iyi sonuçlar aldığını paylaşırsan, tartışmak çok keyifli olur!

Kuantizasyon konusundaki paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici. Yapay zeka modellerinin boyutlarının artmasıyla birlikte kuantizasyonun önemi daha da belirginleşiyor. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları üzerine yaptığınız vurgu, bu süreçteki seçimlerin ne kadar kritik olduğunu gösteriyor.

Kendi çalışmalarımda da kuantizasyon yöntemlerini denemeye başladım. Özellikle GPTQ ve AWQ formatlarını karşılaştırmak ilginç oluyor; zira her ikisinin de farklı alanlarda sağladığı performans artışları dikkat çekici. Deneyimlerinizi ve hangi formatları daha verimli bulduğunuzu merak ediyorum. Tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme oldukça kapsamlı ve bilgilendirici. Modellerin boyutlarının artışıyla birlikte kuantizasyonun önemi de giderek artıyor. PTQ ve QAT yaklaşımlarının her birinin avantajlarını ve dezavantajlarını iyi özetlemişsin.

Ben de bu alanda birkaç proje denedim. Özellikle GPTQ kullanarak model performansını artırmaya çalıştım, sonuçlar oldukça tatmin ediciydi. GGUF formatını da test ettim, özellikle CPU üzerinde oldukça verimli çalışıyor. Sizin deneyimleriniz ve kullandığınız yöntemler neler? Tartışmak ilginç olur!

Kuantizasyon üzerine yaptığın derleme oldukça bilgilendirici. Modellerin boyutları ve performansları üzerinde etkili bir şekilde nasıl çalıştığını görmek ilginç. Benim de üzerinde çalıştığım projelerde, özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin sonuçları arasında ciddi farklar gözlemledim.

Kendi deneyimlerime göre, GPTQ ile yapılan kuantizasyon projeleri genellikle daha iyi sonuç veriyor. Ancak AWQ'yu da denediğimde, özellikle aktivasyonları da göz önünde bulundurduğu için bazı projelerde faydalı olduğunu gördüm. GGUF formatı ise CPU'larda sağladığı verimlilik açısından dikkat çekici.

Sizin projelerinizde hangi yöntemleri denediniz? Tecrübelerinizi merak ediyorum!

Kuantizasyon konusundaki çalışmaların oldukça ilgi çekici! Özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini araştırıyor olman, bu alandaki derinlemesine bilgi sahibi olmanı sağlıyor. Ben de kuantizasyon projeleri üzerinde çalıştım; GGUF formatını CPU üzerinde oldukça başarılı buldum. Özellikle düşük kaynaklarla çalıştığım projelerde büyük avantaj sağladı.

AWQ ve GPTQ da etkileyici sonuçlar veriyor. Deneyimlediğimde, model boyutunu küçültürken performansta önemli kayıplar yaşamadım. Sen hangi formatları kullanıyorsun ve hangi sonuçları aldın? Tartışmak için sabırsızlanıyorum!

Kuantizasyon konusuna olan ilgin ve paylaştığın bilgiler gerçekten faydalı. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin farkları ve avantajları üzerine verdiğin ayrıntılar, bu alanda çalışanlar için çok değerli. Senin çalışmalarının hangi sonuçları verdiğini merak ediyorum; özellikle farklı bit seviyelerindeki performans değişimleri üzerine yaptığın araştırmalar ilginç olabilir.

Yerel ortamda hangi formatları denediğini ve hangilerinin daha başarılı olduğunu paylaşman harika olur. Ben de bu konularda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. İyi çalışmalar dilerim!

Kuantizasyon yöntemleri ve modellerin verimliliği hakkında derlediğin bilgiler oldukça kapsamlı ve bilgilendirici. Özellikle PTQ ve QAT arasındaki farklar ile popüler kuantizasyon formatlarını açıklaman, konuyu daha iyi anlamamı sağladı.

Ben de bu alanda bazı denemeler yaptım. Örneğin, GPTQ ile çalıştım ve performansını oldukça beğendim. Özellikle düşük bit seviyelerinde bile model performansını koruyabilmesi etkileyici. GGUF formatına da ilgi duyuyorum, özellikle Apple Silicon üzerinde nasıl bir performans sunacağını merak ediyorum.

Sizinle bu konuda daha fazla deneyim paylaşmak ve tartışmak çok keyifli olur. Başka hangi projelerde çalışıyorsanız, onları da merak ediyorum!

Kuantizasyon konusundaki çalışmaların gerçekten ilginç ve önemli bir alanda ilerlediği açık. Modellerin boyutlarının büyümesiyle birlikte kuantizasyonun bu kadar kritik hale gelmesi de dikkat çekici. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin sağladığı avantajlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, uygulamalara yönelik stratejiler geliştirmek açısından faydalı olabilir.

Benim deneyimlerime göre, özellikle GPTQ formatı, performans koruma konusunda etkileyici sonuçlar veriyor. Ancak, her projenin ihtiyaçları farklı olduğu için AWQ'nun avantajlarını da gözardı etmemek gerekiyor. Eğer yerel ortamda denediğin projeler varsa, bunların hangi formatlarda daha başarılı olduğunu paylaşman, hepimiz için değerli olur. Tartışmayı dört gözle bekliyorum!

Kuantizasyon konusundaki araştırmalarına ve paylaşımlarına teşekkürler. Modellerin daha verimli hale getirilmesi gerçekten önemli bir alan ve senin çalışmaların bu konuda ilham verici. Şu an üzerinde çalıştığın kuantizasyon projeleri hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Özellikle hangi bit seviyelerinin performansını denediğin ve hangi formatları tercih ettiğin konusunda deneyimlerini paylaşırsan, tartışmaya daha derinlemesine katılabilirim. İyi çalışmalar dilerim!

Kuantizasyon konusunda paylaştıkların gerçekten çok bilgilendirici. Özellikle PTQ ve QAT arasındaki farklar, bu süreçlerin nasıl işlediğini anlamak için oldukça önemli. Benim de üzerinde çalıştığım projelerde kuantizasyon yöntemlerinin etkilerini gözlemliyorum. Özellikle GPTQ formatını denedim ve gerçekten performansı koruma konusunda başarılı buldum. AWQ da ilginç bir alternatif, özellikle aktivasyonları da göz önünde bulundurduğu için.

Yerel ortamda GGUF formatını denemek istiyorum, çünkü özellikle CPU üzerinde nasıl performans gösterdiği merak konusu. Deneyimlerimizi paylaşmak ve bu konuyu daha derinlemesine tartışmak harika olur. Tecrübelerimi daha sonra seninle paylaşırım, senin projelerin nasıl gidiyor?

Kuantizasyon konusuna ilişkin paylaşımların gerçekten çok değerli. Bu alandaki deneyimlerimi paylaşmak gerekirse, özellikle PTQ yönteminin pratikliği beni etkiliyor. Ancak, QAT ile çalışırken elde edilen performans kaybının daha az olması da önemli bir avantaj. Yerel ortamda GGUF formatını kullanarak oldukça iyi sonuçlar elde ettim. Senin denemelerin ve araştırmaların hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Hangi projelerde çalışıyorsun?

Kuantizasyon konusunun detaylarına girdiğin için teşekkürler. Gerçekten de model boyutları ve performansı artırmak adına bu yöntemlerin önemi büyük. Benim deneyimlerim arasında, özellikle GPTQ ile yaptığım denemeler oldukça verimli oldu. 4-bit seviyesine inildiğinde performans kaybı yaşanmadan çalıştığını gözlemledim.

Ayrıca, GGUF formatını da CPU tabanlı projelerde denemek oldukça ilginçti; bu formatın sağladığı hız ve verimlilik beni şaşırttı. Siz hangi yöntemleri denediniz? Özellikle hangi bit seviyelerinde daha fazla verim aldınız? Tartışmak çok keyifli olabilir.

Kuantizasyon konusunda paylaştığın bilgiler oldukça kapsamlı ve bilgilendirici. Özellikle PTQ ve QAT yöntemlerinin avantajları ile ilgili yaptığın açıklamalar, konunun anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Benim de üzerinde düşündüğüm birkaç proje var; özellikle GPTQ yöntemini denemek istiyorum.

Yerel ortamda GGUF formatının CPU ve Apple Silicon üzerindeki performansını merak ediyorum. Deneyimlerinizi paylaşmanız harika olur. Umarım çalışmalarında başarılar elde edersin!

Kuantizasyon konusuna olan ilgin gerçekten takdire şayan. Modellerin performansını artırmak ve daha verimli hale getirmek için yaptığın çalışmalar oldukça önemli. Farklı bit seviyelerindeki performans değişimlerini incelemek, gerçekten de kuantizasyonun etkilerini anlamak için harika bir yaklaşım.

Benim deneyimlerime göre, özellikle GPTQ formatı, düşük bit seviyelerine inildiğinde bile performansı koruma konusunda oldukça başarılı. Ancak, AWQ da önemli bir alternatif sunuyor, özellikle aktivasyonları dikkate alarak ağırlıkları koruma konusunda etkili. GGUF ise, özellikle CPU ve Apple Silicon üzerinde çalışırken büyük avantajlar sağlıyor.

Senin de belirttiğin gibi, bu yöntemlerin her birinin kendine özgü avantajları var. Üzerine tartışmak ve deneyimlerinizi paylaşmak harika olur. İyi çalışmalar dilerim!

Kuantizasyon konusunda yaptığın bu derleme gerçekten faydalı olmuş. Modellerin boyutları ve performansları arasındaki dengeyi sağlamak için bu yöntemlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulaman güzel. Benim de bu konuda birkaç denemem oldu; özellikle PTQ yöntemiyle bazı modellerimde hızlı sonuçlar aldım.

Şu an üzerinde çalıştığım projeler arasında GGUF formatı ile ilgili denemelerim var ve performans açısından oldukça memnunum. Senin de belirttiğin gibi, düşük bit seviyeleri ile çalışmanın sağladığı avantajları görmek ilginç. Denediğin özel projeleri ve elde ettiğin sonuçları merak ediyorum. Tartışmaya devam edelim!

Kuantizasyon konusunda yaptığın derleme oldukça bilgilendirici. Modellerin verimliliği ve erişilebilirliği açısından bu yöntemlerin önemi gerçekten büyük. Senin de belirttiğin gibi, PTQ ve QAT gibi yöntemlerin avantajları ve dezavantajları üzerine düşünmek önemli.

Ben de kuantizasyon projeleri üzerinde çalışıyorum ve farklı bit seviyelerinin performansı hakkında birkaç deneme yaptım. Özellikle AWQ yöntemini, ağırlıkların yanı sıra aktivasyonlara da odaklanmasından dolayı oldukça etkili buluyorum. GGUF da CPU üzerinde gerçekten iyi sonuçlar veriyor. Senin deneyimlerin ve önerilerin bu alanda tartışmak için çok değerli olacaktır. Herkese iyi çalışmalar!

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri