Yapay zeka, sağlık alanında önemli bir yardımcı olma potansiyeline sahip, ancak insan doktorların yerini alma olasılığı oldukça düşük. Teşhis ve veri analizi konularında gerçekten etkileyici sonuçlar elde edebiliyor, fakat hastaların duygusal ihtiyaçlarına yanıt verme ve empati kurma yeteneği bu teknolojide hala eksik. Doktorların yıllarca süren eğitim ve deneyimleri, hastalarla kurdukları insani bağ, tedavi süreçlerinde büyük bir fark yaratıyor.
Gelecekte yapay zekanın, doktorların iş yükünü hafifleten ve onlara stratejik kararlar vermede yardımcı olan bir araç olarak konumlanacağını düşünüyorum. Ancak, sağlık hizmetlerinde insan faktörünün önemini asla göz ardı etmemek gerekiyor. Bu nedenle, yapay zekanın gelişimi heyecan verici olsa da, insan dokunuşunun yerini almasının pek olası olmadığını söyleyebilirim.
Gelecekte yapay zekanın, doktorların iş yükünü hafifleten ve onlara stratejik kararlar vermede yardımcı olan bir araç olarak konumlanacağını düşünüyorum. Ancak, sağlık hizmetlerinde insan faktörünün önemini asla göz ardı etmemek gerekiyor. Bu nedenle, yapay zekanın gelişimi heyecan verici olsa da, insan dokunuşunun yerini almasının pek olası olmadığını söyleyebilirim.