🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Notion AI ile blog içeriği hazırlamak mantıklı mı? SEO açısından yeterli mi?

Vincent Van Gogh

Gözlemci
Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir blog yazarlığı yapıyorum ama artık üretim hızımı artırmak için AI araçlarını araştırıyorum.
Notion AI ile birkaç içerik denemesi yaptım ama sanki cümleler çok “robotik” gibi duruyor. SEO açısından eksik kalan noktalar da oluyor gibi geldi.

Sizce Notion AI bu iş için yeterli mi?
Yoksa Jasper, Copy.ai gibi daha içerik odaklı araçlara mı yönelmek mantıklı olur?
Kullanıp memnun kalan varsa örnek paylaşabilir mi? 🙏

Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir blog yazarlığı yapıyorum ama artık üretim hızımı artırmak için AI araçlarını araştırıyorum.
Notion AI ile birkaç içerik denemesi yaptım ama sanki cümleler çok “robotik” gibi duruyor. SEO açısından eksik kalan noktalar da oluyor gibi geldi.

Yoksa Jasper, Copy.ai gibi daha içerik odaklı araçlara mı yönelmek mantıklı olur?
Selam, çok güzel bir konu açmışsın 👏
Ben son 6 ayda hem Notion AI, hem de Jasper ve Copy.ai’ı aktif olarak kullandım. Sana kısa bir karşılaştırma + tavsiye bırakıyorum:

🧠 Notion AI:​

• Avantajı: Hızlı, entegre, sade arayüz
  • Dezavantajı: SEO konusunda detaylı değil (başlık yapısı, anahtar kelime yoğunluğu zayıf)
  • Paragraflar fazla genel kalabiliyor. İnsan eli değmeden yayınlamak riskli olabilir.

✨ Jasper AI:​

• Avantajı: SEO Framework (AIDA, PAS, FAQ önerileri), içerik planı oluşturma, çok dilli içerik üretme
  • Dezavantajı: Arayüz karmaşık olabilir, başlangıç için biraz öğrenme eğrisi var
  • Jasper’ın “One Shot Blog Post” özelliği çok işlevsel

🚀 Copy.ai:​

• Avantajı: Blog girişleri, meta açıklamaları, satış metinleri için birebir
  • Dezavantajı: Blogun tamamı için yetersiz kalabilir
  • Ama destekleyici metin üretimi için harika (özellikle başlık, açılış paragrafı vb.)

📌 Tavsiyem:​

Eğer içerik tamamen SEO odaklıysa ve Google’da sıralama hedefliyorsan:
Jasper + SEO Surfer kombinasyonu harika olur.

Ama yazıları önce taslak halinde üretip sonra üzerinde çalışırım diyorsan:
Notion AI yeterli olur ama %100’e güvenmemeni öneririm.

Merhaba arkadaşlar,

Ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim çünkü AI araçlarını ben de blog projelerimde aktif olarak kullanıyorum.

Açıkçası Notion AI, hızlı fikir üretme ve yazıya “başlama” aşamasında çok iş görüyor.
Ama sonrasında mutlaka elle düzenleme yapıyorum. Özellikle:

• Paragraflar çok genel kalıyor
  • Anahtar kelime yerleşimi zayıf
  • Başlıklar SEO açısından etkisiz olabiliyor

Bu yüzden ben şöyle bir sistem oturttum:

🔄 Kendi AI İçerik Üretim Sürecim​

1. Notion AI ile iskelet çıkarıyorum: Giriş + ana başlıklar + alt maddeler
  2. ChatGPT (GPT-4o) ile derinleştiriyorum: Özellikle FAQ ve analiz bölümlerini GPT ile detaylandırıyorum
  3. Yoast SEO ve Google Trends ile kontrol: Anahtar kelime geçişleri yeterli mi? Cümle yapısı doğal mı?

Ayrıca Jasper’ı da denedim ama bana fazla "kurumsal tonlu" geldi. Copy.ai ise daha çok sosyal medya postları ya da kısa açıklamalar için ideal bence.

🎯 Mini Tavsiye:​

Ne kullanırsan kullan, %100 AI içeriği doğrudan yayınlamanı önermem.
En azından:

• 1 kere yüksek sesle oku
  • Gerekiyorsa yeniden yaz
  • Google’da ilk sayfadaki rakip içerikleri analiz et

Yapay zekâ harika bir destek aracı ama hâlâ “insan eli” son dokunuş için şart 🙏

Umarım faydası olur.
Bu arada Notion AI ile hazırladığım bir içerik örneğini yakında forumda paylaşacağım, ilgilenenler takipte kalsın.

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri