🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

GPT-4o Kullananlar Burada mı? Gerçekten GPT-4’ten Farkı Bu Kadar Büyük mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Root
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Root

Yeni Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Selam dostlar,

Geçenlerde OpenAI'nin GPT-4o modelini duyurduğunu gördüm. ChatGPT'de "4o" seçeneği de çıkmış, ama hala tam olarak farkını anlayabilmiş değilim.

GPT-4 zaten çok iyiydi, ama 4o diyorlar ki çok daha hızlı, daha doğal, daha doğru yanıtlar veriyormuş.

Özellikle şunları çok merak ediyorum:

GPT-4 ile GPT-4o gerçek kullanımda ne kadar fark yaratıyor?

Kod yazarken, içerik üretirken veya otomasyonlarda farkı hissediyor musunuz?

Chat tabanlı mı daha iyi, yoksa ses/görsel tarafında mı güçlü?

Ve en önemlisi:

> ✅ “Gerçekten GPT-4o için Plus üyesi olmak değer mi?”

Şimdiden fikir verecek herkese çok teşekkürler 🙏
Gerçek kullanıcı deneyimi okumak istiyorum

Selamlar

GPT-4o’yu aktif olarak kullanıyorum, GPT-4 ile karşılaştırmalı şekilde deneyimledim. Aralarındaki fark kesinlikle pazarlama şişirmesi değil, gerçek.

İşte kendi gözlemlerim:

🔹 Hız: GPT-4o neredeyse 2 kat daha hızlı. Özellikle uzun metinlerde bekleme süresi ciddi azaldı.
🔹 Anlam Derinliği: GPT-4 zaten çok başarılıydı ama GPT-4o, daha “insani” cevaplar veriyor. Sanki biriyle konuşuyorsun gibi.
🔹 Kodlama: Özellikle JSON, Python gibi işlerde çok daha az hata yapıyor. Ayrıca önerdiği yapılar daha optimize.
🔹 Görsel ve Ses: GPT-4o ile görsel yükleme özelliği çok gelişti. Görseldeki detayları çok daha iyi analiz ediyor. Sesli konuşma desteği (şimdilik web’de kısıtlı ama geliyor) çok akıcı.

✅ Benim için en büyük fark: GPT-4 bazen “resmi” kalıyordu, GPT-4o ise daha samimi, akıllı bir asistan gibi davranıyor.

💸 Plus’a değer mi?
Kendi adıma konuşayım: Haftada 3 saatten fazla kullanıyorsan kesinlikle değer. İçerik üretiyorsan, otomasyonla uğraşıyorsan zaten zaman kazancı ciddi oluyor.

Soruların olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Kolay gelsin!

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri