- Konu Yazar
Google Veo 3 ile TikTok ve Instagram Reels için Kısa Video Rehberi
Merhaba YZ Forum üyeleri! Google Veo 3 ile TikTok ve Instagram Reels için dikkat çekici, 8 saniyelik videolar nasıl oluşturursunuz? Sosyal medyada viral olacak içerikler üretmek için bu rehberi adım adım hazırladım!

Veo 3 ile Sosyal Medya Videoları
Google Veo 3, metin veya görsel komutlarla 4K kalitesinde kısa videolar üretiyor. Sosyal medya için ideal özellikleri:
- Fotogerçekçi veya anime tarzı videolar
- Ses efektleri ve diyalog desteği
- Hızlı üretim: 8 saniyelik klipler
Adım Adım Video Oluşturma
TikTok ve Reels için kısa, çarpıcı videolar üretmek kolay. İşte nasıl yapacağınız:- Hesap ve Abonelik:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
- Google AI Pro (ücretsiz 1 ay deneme) veya Ultra planı seçin.
- Komut Yaz: Net ve yaratıcı Türkçe komutlar kullanın. Örnek:
“Boğaz’da dans eden bir martı, techno müzik eşliğinde, neon ışıklarla”
. - Stil Seç: Gerçekçi, anime veya sinematik tarz belirleyin. Kamera hareketi (ör. yakın çekim) ekleyin.
- Ses Ekle: Ses efektleri veya diyalog için İngilizce komutlar daha iyi çalışıyor. Örnek:
[COLOR=blue]“A seagull says ‘Let’s dance!’ in a cheerful tone”[/COLOR]
. - Oluştur ve Paylaş: Videoyu 4K veya HD olarak indirin, TikTok/Reels’e yükleyin!
Flow ile Viral Videolar
Google Flow, Veo 3’ü sosyal medya için optimize ediyor:- Erişim: Google AI Pro/Ultra ile
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
- Kullanım: “Video (Flow)” sekmesinde detaylı komutlar yazın. Örnek:
“Istanbul’da bir sokak kedisi, pop müzikle dans ediyor, gece ışıklarıyla”
.
Örnek Komutlar
Viral olacak videolar için öneriler:“Kapalıçarşı’da koşan bir robot, Türk kahvesi fincanlarıyla jonglörlük yapıyor”
Kısa, hareketli sahneler ve popüler müzikler seçin. Görsel referans yükleyerek tutarlılık artırın!“Ayasofya’da uçan balonlar, fonda ney müziği, altın saat ışığında”
Nelere Dikkat Etmeli?
- Videolar SynthID filigranı içerir, yapay zeka üretimi olduğu bellidir.
- Türkçe diyaloglar sınırlı; İngilizce seslendirme daha doğal.
- Telifsiz müzikler için
Siz de Deneyin!
Veo 3 ile Reels veya TikTok videosu yaptınız mı? Komutlarınızı ve sonuçlarınızı aşağıdapaylaşın, YZ Forum topluluğuyla fikir alışverişi yapalım!