🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Google Gemini'yi ChatGPT'den ayıran en önemli farklar neler sizce?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HakanV2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HakanV2

Yeni Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Selam herkese.
Son zamanlarda ChatGPT yerine Gemini kullanmaya başladım ama bazı konularda hâlâ kararsızım.
Özellikle içerik üretimi ve web tarama özellikleri açısından sizce hangisi daha iyi?

Gemini’nin en güçlü olduğu yönleri nelerdir?

Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Güzel soru. Ben ikisini de aktif kullanıyorum.
İşte farklar:

🔹 Web tarama: Gemini, Google arama altyapısını kullandığı için canlı bilgi çekmede çok daha hızlı ve doğru.

🔹 Görsel üretim: Şu an ChatGPT'nin DALL-E 3 tarafı güçlü, ama Gemini'nin Image FX özelliği de geliyor.

🔹 Google Docs / Sheets entegrasyonu: Gemini bu alanda tek kelimeyle efsane! Belgeleri doğrudan düzenleyebiliyor.

ChatGPT'de ise kodlama, PDF yorumlama ve özel GPT’ler bence hâlâ önde.

Selam herkese.
Son zamanlarda ChatGPT yerine Gemini kullanmaya başladım ama bazı konularda hâlâ kararsızım.
Özellikle içerik üretimi ve web tarama özellikleri açısından sizce hangisi daha iyi?

Gemini’nin en güçlü olduğu yönleri nelerdir?

Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben özellikle Gemini 1.5’ten itibaren hız ve bağlam koruma konusunda çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

1 milyon token’a kadar içerik anlayabiliyor

Android cihazlarda varsayılan asistan olarak kullanılabiliyor

Tek eksik: Kişiselleştirme tarafı. GPT’deki özel GPT oluşturma sistemi gibi bir şey hâlâ yok.

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri