🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

Google Dostu ve Sıralama Garantili: Yapay Zekaya SEO Uyumlu Makale Yazdırma Rehberi

Hz PromtHz Promt Doğrulanmış Kullanıcı

Gözlemci
Kayıtlı Kullanıcı
Google Dostu ve Sıralama Garantili: Yapay Zekaya SEO Uyumlu Makale Yazdırma Rehberi

Selamlar Webmasterlar ve İçerik Üreticileri,

Hepimiz aynı dertten muzdaribiz: "ChatGPT'ye makale yazdırdım ama Google indexlemiyor" ya da "Sıralamada bir türlü yükselmiyorum."

Sorun şu ki; Google artık "robotik" ve "ruhsuz" içerikleri çok iyi tanıyor. Eğer sadece "Bana Elma hakkında makale yaz" derseniz, alacağınız sonuç dümdüz, ansiklopedik ve sıkıcı bir metin olur. Google bunu sevmez.

Bugün size, kendi niş sitelerimde kullandığım ve sıralama aldığım "Semantik SEO Uyumlu AI Yazdırma Tekniğimi" anlatacağım.

1. Adım: İskeleti Kurmak (Outline)

Makaleyi yazdırmadan önce, yapay zekaya bir "İçerik Planı" çıkarttırmalısınız. Bu, yazının dağılmasını engeller.

Prompt:
"SEO uzmanı gibi davran. '[ANA ANAHTAR KELİME]' hakkında bir blog yazısı yazacağız. Bana LSI (Latent Semantic Indexing) anahtar kelimeleri içeren, H1, H2 ve H3 başlıklarından oluşan kapsamlı bir makale taslağı çıkar."

2. Adım: "İnsan Gibi" Yazdırma (Prompt Mühendisliği)

İşte işin sırrı burada. Modele (Gemini, GPT-4 veya Claude) belirli kısıtlamalar koymazsanız, cümleleri çok uzun tutar ve pasif bir dil kullanır.

Aşağıdaki Prompt'u kopyalayıp, kendi konunuza göre düzenleyin:

Kod:
ROLE:
Sen 10 yıllık deneyime sahip, okuyucuyu içine çeken bir metin yazarısın (Copywriter) ve SEO uzmanısın.

GÖREV:
Aşağıdaki başlıkları kullanarak [KONU] hakkında 1500 kelimelik bir blog yazısı yaz.

KURALLAR VE TON:
1. KONUŞMA DİLİ: Okuyucuyla sohbet ediyormuş gibi samimi bir dil kullan ("Siz" veya "Sen" dili).
2. CÜMLE YAPISI: Kısa ve vurucu cümleler kur. Uzun paragraflardan kaçın. Her paragraf en fazla 3-4 satır olsun.
3. SEO: Anahtar kelimeyi ([ANAHTAR KELİME]) doğal bir şekilde ilk paragrafta ve başlıklarda geçir ama anahtar kelime yığını (stuffing) yapma.
4. BİÇİMLENDİRME: Önemli yerleri kalın (bold) yaz, listeler (bullet points) kullan. Okunabilirliği artır.
5. FORMAT: Çıktıyı Markdown formatında ver (H2, H3 başlıkları ile).

Yazıya merak uyandırıcı bir giriş ile başla.

3. Adım: "Perplexity" ve "Burstiness" Ayarı

Yapay zeka yazıları genelde çok düzgündür. İnsan yazıları ise dağınıktır; bazen kısa, bazen çok uzun cümleler kurarız. Buna "Burstiness" denir.

Yazıyı yazdırdıktan sonra şu komutu verin:
"Harika. Şimdi bu metni biraz daha 'insani' hale getir. Bazı cümleleri kısalt, bazılarına retorik sorular ekle ve monotonluğu kır."

4. NLP ve Semantik Kelimeler

Google artık kelimenin kendisine değil, anlamına bakıyor.
Örneğin "Kahve Makinesi" yazısı yazıyorsanız; sadece kahve değil, "Barista", "Çekirdek öğütme", "Demleme sıcaklığı", "Espresso" gibi ilgili terimlerin (Entity) metinde geçmesi şart.

Promptunuza şunu ekleyin:
"Metin içerisinde şu terimleri doğal akışta kullan: [KELİME 1, KELİME 2, KELİME 3]"

🎯 Sonuç ve Tartışma

Bu yöntemle yazılan içeriklerin, standart "Bana yaz" komutuna göre %60 daha uzun süre sayfada kalma süresi (Time on Site) elde ettiğini gördüm.

Siz AI içeriklerinizi direkt kopyala-yapıştır mı yapıyorsunuz, yoksa üzerinden geçiyor musunuz? Hangi araç (Jasper, Copy.ai, ChatGPT, Gemini) SEO konusunda daha iyi?

Tecrübelerinizi bekliyorum! 👇

Çok faydalı bir kod hemen deneyeceğim daha gerçekçi içerik üreteceğini dusunuyorum

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri