🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

📝 ChatGPT ile e-Kitap Yaz, Amazon’da Sat! [Adım Adım Rehber + Promptlar]

Hz PromtHz Promt Doğrulanmış Kullanıcı

Gözlemci
Kayıtlı Kullanıcı
📝 ChatGPT ile e-Kitap Yaz, Amazon’da Sat! [Adım Adım Rehber + Promptlar]

1000035102.webp

2025 yılı itibarıyla yapay zekâ sadece içerik üretmekle kalmıyor, aynı zamanda size pasif gelir kaynağı da sunuyor. Bu rehberde ChatGPT’yi kullanarak nasıl kısa bir e-kitap yazabileceğinizi, nasıl biçimlendireceğinizi ve Amazon Kindle (KDP) üzerinden nasıl satışa çıkarabileceğinizi adım adım anlatıyorum.

Ayrıca son bölümde kullanabileceğiniz İngilizce promptlarla birlikte Türkçe açıklamaları da mevcut.

---

📚 Neden ChatGPT ile e-Kitap?

- Yazarlık deneyimi gerektirmez.
- Hızlı ve verimli içerik üretimi sağlar.
- Amazon KDP sistemi ile tüm dünyaya satış yapabilirsiniz.
- Yapay zekâ destekli içeriklerle niş pazarları hedefleyebilirsiniz.

---

🚀 5 Adımda ChatGPT ile e-Kitap Hazırlama Süreci

1. Konu Belirleme: Uzmanlık alanına gerek yok. Sağlık, motivasyon, girişimcilik, finans, hobiler gibi niş konular seçilebilir.
2. İçerik Taslağı Üretimi: ChatGPT’ye içindekiler listesi, bölümler ve kısa özetler ürettir.
3. Geliştirme ve Revize Etme: Bölümleri genişlet, örnekler eklet, başlıkları daha etkileyici hale getir.
4. Biçimlendirme ve Kapak: Google Docs üzerinden ePub uyumlu hale getir. Kapak için Canva, Leonardo AI veya Midjourney kullan.
5. Amazon KDP’ye Yükleme:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
üzerinden hesabını oluştur, kitabı yükle, kategori belirle ve fiyatlandır.

---

🧠 ChatGPT Prompt Seti (İngilizce)
✍️ Türkçe açıklamaları ile birlikte

🔹 İçindekiler Listesi Oluştur

Kod:
Create a detailed table of contents for a short ebook (30-40 pages) about minimalist living.

Türkçe: Minimalist yaşam üzerine 30-40 sayfalık kısa bir e-kitap için detaylı bir içindekiler listesi oluştur.

🔹 Giriş Bölümü Yazdır

Kod:
Write an engaging introduction for an ebook about how to save money in daily life. Keep it motivational and practical.

Türkçe: Günlük hayatta para biriktirme üzerine motive edici ve pratik bir giriş bölümü yaz.

🔹 Bölüm Detaylandırma

Kod:
Expand Chapter 2: "Decluttering Your Digital Life" with tips, examples and a step-by-step plan.

Türkçe: 2. Bölüm: “Dijital Hayatını Sadeleştirme” başlığını örneklerle, ipuçlarıyla ve adım adım bir planla detaylandır.

🔹 Kapanış ve CTA

Kod:
Write a conclusion chapter that encourages readers to take action and share the ebook with others.

Türkçe: Okuyucuyu harekete geçmeye ve e-kitabı paylaşmaya teşvik eden bir kapanış bölümü yaz.

🔹 Tanıtım Metni

Kod:
Write a 150-word book description for an Amazon Kindle listing. Make it compelling and SEO optimized.

Türkçe: Amazon Kindle’da yayınlanacak bir e-kitap için dikkat çekici ve SEO uyumlu 150 kelimelik tanıtım metni yaz.

---

💸 Potansiyel Gelir Fırsatları

- Ortalama bir e-kitap fiyatı: 2.99 – 9.99 USD
- KDP komisyon oranı: %70’e kadar
- Aylık 10 satışla dahi pasif gelir mümkün!

Bonus:
e-Kitaplarınızı aynı anda PDF olarak Gumroad, Ko-fi gibi platformlarda da satabilirsiniz.

---

🔗 Faydalı Kaynaklar

Amazon KDP:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Canva (kapak tasarımı):

ChatGPT Prompt Müzesi:

---

Yorumlarda e-kitap fikrini paylaşırsan, sana özel prompt da hazırlayabilirim.
Beğendiysen desteklemeyi unutma! 😉

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri