- Konu Yazar

2025 yılı itibarıyla yapay zekâ sadece içerik üretmekle kalmıyor, aynı zamanda size pasif gelir kaynağı da sunuyor. Bu rehberde ChatGPT’yi kullanarak nasıl kısa bir e-kitap yazabileceğinizi, nasıl biçimlendireceğinizi ve Amazon Kindle (KDP) üzerinden nasıl satışa çıkarabileceğinizi adım adım anlatıyorum.
Ayrıca son bölümde kullanabileceğiniz İngilizce promptlarla birlikte Türkçe açıklamaları da mevcut.
---

- Yazarlık deneyimi gerektirmez.
- Hızlı ve verimli içerik üretimi sağlar.
- Amazon KDP sistemi ile tüm dünyaya satış yapabilirsiniz.
- Yapay zekâ destekli içeriklerle niş pazarları hedefleyebilirsiniz.
---

1. Konu Belirleme: Uzmanlık alanına gerek yok. Sağlık, motivasyon, girişimcilik, finans, hobiler gibi niş konular seçilebilir.
2. İçerik Taslağı Üretimi: ChatGPT’ye içindekiler listesi, bölümler ve kısa özetler ürettir.
3. Geliştirme ve Revize Etme: Bölümleri genişlet, örnekler eklet, başlıkları daha etkileyici hale getir.
4. Biçimlendirme ve Kapak: Google Docs üzerinden ePub uyumlu hale getir. Kapak için Canva, Leonardo AI veya Midjourney kullan.
5. Amazon KDP’ye Yükleme:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
---

Kod:
Create a detailed table of contents for a short ebook (30-40 pages) about minimalist living.
Türkçe: Minimalist yaşam üzerine 30-40 sayfalık kısa bir e-kitap için detaylı bir içindekiler listesi oluştur.

Kod:
Write an engaging introduction for an ebook about how to save money in daily life. Keep it motivational and practical.
Türkçe: Günlük hayatta para biriktirme üzerine motive edici ve pratik bir giriş bölümü yaz.

Kod:
Expand Chapter 2: "Decluttering Your Digital Life" with tips, examples and a step-by-step plan.
Türkçe: 2. Bölüm: “Dijital Hayatını Sadeleştirme” başlığını örneklerle, ipuçlarıyla ve adım adım bir planla detaylandır.

Kod:
Write a conclusion chapter that encourages readers to take action and share the ebook with others.
Türkçe: Okuyucuyu harekete geçmeye ve e-kitabı paylaşmaya teşvik eden bir kapanış bölümü yaz.

Kod:
Write a 150-word book description for an Amazon Kindle listing. Make it compelling and SEO optimized.
Türkçe: Amazon Kindle’da yayınlanacak bir e-kitap için dikkat çekici ve SEO uyumlu 150 kelimelik tanıtım metni yaz.
---

- Ortalama bir e-kitap fiyatı: 2.99 – 9.99 USD
- KDP komisyon oranı: %70’e kadar
- Aylık 10 satışla dahi pasif gelir mümkün!
Bonus:
e-Kitaplarınızı aynı anda PDF olarak Gumroad, Ko-fi gibi platformlarda da satabilirsiniz.
---

Amazon KDP:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Canva (kapak tasarımı):
ChatGPT Prompt Müzesi:
---
Yorumlarda e-kitap fikrini paylaşırsan, sana özel prompt da hazırlayabilirim.
Beğendiysen desteklemeyi unutma!