🚀 YZ Forum'a Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin yapay zeka topluluğuna katılın. Bilginizi paylaşın, öğrenin ve geleceği birlikte şekillendirin.

Ücretsiz Kayıt Ol

ChatGPT 4o ile 1 Saatte 10 İçerik Üret! [Prompt Seti Dahil]

Hz PromtHz Promt Doğrulanmış Kullanıcı

Gözlemci
Kayıtlı Kullanıcı
1000035101.webp
İçerik üretmek için saatlerce düşünmeye son!

ChatGPT 4o sayesinde sadece 1 saatte blog yazısı, tweet, başlık, açıklama ya da video fikri gibi 10'dan fazla içerik üretmek artık mümkün. Bu rehberde, içerik üretim sürecini nasıl hızlandırabileceğinizi ve doğrudan kopyalayıp kullanabileceğiniz İngilizce promptları paylaşıyorum. Türkçe açıklamalar da her promptun altında yer alıyor.

📌 ChatGPT 4o ile İçerik Üretim Süreci

ChatGPT 4o'nun görsel okuma, daha hızlı yazma ve gelişmiş anlama kabiliyeti sayesinde içerik üretim süreci inanılmaz hızlandı. Bu modeli doğru şekilde yönlendirirseniz 1 saatte bir haftalık içerik planınızı çıkarabilirsiniz.

İster bir sosyal medya yöneticisi olun, ister blog yazarı ya da girişimci... Aşağıdaki promptlar sayesinde kısa sürede yaratıcı içerikler elde edebilirsiniz.

---

🎯 PROMPT SETİ – İngilizce (Türkçe Açıklamalı)

🔹 Blog Yazısı Fikri Üretimi

Kod:
Give me 10 unique blog post ideas for a personal finance blog targeting young adults.
Türkçe: Genç yetişkinleri hedefleyen bir kişisel finans blogu için 10 özgün blog yazısı fikri üret.

🔹 Tweet Serisi Oluşturma

Kod:
Write a Twitter thread (7 tweets) about how to stay productive while working from home. Use a witty and relatable tone.
Türkçe: Evden çalışırken üretken kalmak üzerine 7 tweetlik bir seri yaz. Mizahi ve samimi bir üslup kullan.

🔹 YouTube Video Fikri

Kod:
Generate 5 YouTube video titles and short descriptions for a tech channel covering AI tools.
Türkçe: Yapay zeka araçlarını inceleyen bir teknoloji kanalı için 5 video başlığı ve kısa açıklama üret.

🔹 Reels Açıklaması

Kod:
Write a catchy and friendly caption for a 30-second Instagram Reels about daily productivity hacks.
Türkçe: Günlük verimlilik tüyoları içeren 30 saniyelik bir Reels videosu için samimi ve dikkat çekici bir açıklama yaz.

🔹 Başlık Testi

Kod:
Suggest 5 different headlines for an article about “digital minimalism” that would perform well on Google.
Türkçe: Dijital minimalizm hakkında bir makale için Google’da iyi performans gösterecek 5 farklı başlık öner.

🔹 LinkedIn Gönderisi

Kod:
Write a professional LinkedIn post (100 words) sharing a lesson learned from using AI in content marketing.
Türkçe: İçerik pazarlamasında yapay zeka kullanımıyla öğrenilen bir dersi paylaşan 100 kelimelik profesyonel LinkedIn gönderisi yaz.

🔹 Soru-Cevap Formatı

Kod:
Write a short FAQ with 3 questions and answers about using ChatGPT for business automation.
Türkçe: ChatGPT’nin iş otomasyonunda kullanımına dair 3 soruluk kısa bir SSS hazırla.

🔹 Instagram Biyografi Önerisi

Kod:
Create 3 unique Instagram bios for a personal brand coach, each with a distinct tone.
Türkçe: Kişisel marka koçuna özel, her biri farklı üslupla yazılmış 3 adet Instagram biyografi öner.

---

📝 Sonuç

ChatGPT 4o, sadece bir sohbet robotu değil; aynı zamanda bir fikir üretim makinesi. Yukarıdaki promptları kullanarak içerik üretim sürecinizi 10 kat hızlandırabilirsiniz. Her bir prompt gerçek bir içerik üretimi senaryosuna dayanıyor.

Dilerseniz bu başlığı yorumlarda genişletip, kendi kullandığınız promptları da paylaşabilirsiniz. Faydalı olduysa beğenip sabitlemeyi unutmayın 😉

Kaynak:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

! Lütfen dikkat !

Forumumuzda kaliteli ve etkileşimli bir ortam sağlamak adına, lütfen konu dışı ve gereksiz cevaplar vermekten kaçının. Forum kurallarına aykırı davranışlar yasaktır. Hep birlikte daha verimli ve düzenli bir platform oluşturmak için kurallara uyalım.

Geri